Thainyrkkeily

Muay Thai eli Thainyrkkeily on vuosituhansia vanha thaimaalainen kamppailulaji ja se on myös Thaimaan kansallisurheilulaji. Alunperin muay thai oli thaimaalainen sotataito. Aikojen kuluessa muay thai siirtyi taistelukentiltä otteluareenoille. Muay thai- ottelut käytiin 1930-luvulle saakka ilman nyrkkeilyhanskoja, nahkaremmit käsien suojana. Nyrkkeilyhanskojen yleistyessä otteluiden kesto kasvoi ja tämän seurauksena lajin sääntöjä tarkennettiin ja varallisimmat tekniikat kiellettiin. Muay thaista muokkaantui kamppailu-urheilu, jona se nykyäänkin tunnetaan.

Suomeen thainyrkkeily rantautui 1984 lajin piirissä tunnettujen Mustosten veljesten toimesta. Thainyrkkeilytoiminta Suomessa on kehittynyt nopeasti ammattimaiseksi. Suomella on vuodesta 1994 lähtien oma lajiliitto, Suomen Muay Thai Liitto (SMTL), joka järjestää säännöllisesti salikilpailuja ympäri Suomea ja vuosittaiset SM-kilpailut. Suomessa Muay Thai on menestynein kamppailu-urheilulaji ja sen suosio kasvaa jatkuvasti. Suomalaisen thainyrkkeilyn taso on maailmanlaajuisestikin kova.

Thainyrkkeily sopii kaikille kamppailu-urheilusta kiinnostuneille. Liikuntamuotona laji on notkeutta lisäävä, henkisesti ja fyysisesti kehittävä harrastus. Vaikka laji onkin kilpailemiseen tähtäävä, vain murto-osa harrastajista kilpeilee. Thainyrkkeily on vauhdikas liikuntamuoto jossa kunto kohoaa miltei huomaamatta.

Lähde ja lisätiedot: Suomen Muay Thai – liitto ry

Olet sitten wanha konkari tai uusi kyky, mukana kunto- tai kilpamielessä tai vain etsimässä uutta harrastusta niin Muay Thai on tutustumisen arvoinen laji.

RNC Sport Club ry on Suomen Muay Thai -liiton jäsen.

Thainyrkkeilyn eri treeniryhmistä voit lukea täältä.

Thainyrkkeilyä on harrastettu Hyvinkäällä jo vuosia ja tarkemmin thainyrkkeilyn historiasta Hyvinkäällä voit lukea täältä.