Thainyrkkeily

Thainyrkkeily RNC Sport Clubilla

Tekniikkatreenit keskittyvät lajiteknisten ja taidollisten ominaisuuksien parantamiseen sisältäen muun muassa välinetreeniä, pariharjoittelua, kuntotreeniä ja lihaskuntoharjoittelua.
Sparritreenit ovat nimensä mukaisesti lähinnä parin kanssa tehtävää ottelunomaista harjoittelua, kuitenkaan unohtamatta lihaskuntoa ja kehonhallintaa. Kontaktin kovuus määrittyy aina tason mukaan joten kuka tahansa voi huoletta tulla mukaan sparrailemaan.
Kevyt sparritreeni on nimensä mukaisesti kevyt versio sparreista. Tarkoitus on päästä helposti mukaan sparrin maailmaan kevyen ja hallitun kontaktin sekä varta vasten harrastajan oman sparritekniikkan parantamiseen kohdistuvilla harjoituksilla.

Lajikuvaus

Muay Thai eli Thainyrkkeily on vuosituhansia vanha thaimaalainen kamppailulaji ja se on myös Thaimaan kansallisurheilulaji. Alunperin muay thai oli thaimaalainen sotataito. Aikojen kuluessa muay thai siirtyi taistelukentiltä otteluareenoille. Muay thai- ottelut käytiin 1930-luvulle saakka ilman nyrkkeilyhanskoja, nahkaremmit käsien suojana. Nyrkkeilyhanskojen yleistyessä otteluiden kesto kasvoi ja tämän seurauksena lajin sääntöjä tarkennettiin ja varallisimmat tekniikat kiellettiin. Muay thaista muokkaantui kamppailu-urheilu, jona se nykyäänkin tunnetaan.

Suomeen thainyrkkeily rantautui 1984 lajin piirissä tunnettujen Mustosten veljesten toimesta. Thainyrkkeilytoiminta Suomessa on kehittynyt nopeasti ammattimaiseksi. Suomella on vuodesta 1994 lähtien oma lajiliitto, Suomen Muay Thai Liitto (SMTL), joka järjestää säännöllisesti salikilpailuja ympäri Suomea ja vuosittaiset SM-kilpailut. Suomessa Muay Thai on menestynein kamppailu-urheilulaji ja sen suosio kasvaa jatkuvasti. Suomalaisen thainyrkkeilyn taso on maailmanlaajuisestikin kova.

Thainyrkkeily sopii kaikille kamppailu-urheilusta kiinnostuneille. Liikuntamuotona laji on notkeutta lisäävä, henkisesti ja fyysisesti kehittävä harrastus. Vaikka laji onkin kilpailemiseen tähtäävä, vain murto-osa harrastajista kilpeilee. Thainyrkkeily on vauhdikas liikuntamuoto jossa kunto kohoaa miltei huomaamatta.

Lähde ja lisätiedot: Suomen Muay Thai – liitto ry

Olet sitten wanha konkari tai uusi kyky, mukana kunto- tai kilpamielessä tai vain etsimässä uutta harrastusta niin Muay Thai on tutustumisen arvoinen laji.

RNC Sport Club ry on Suomen Muay Thai -liiton jäsen.

Thainyrkkeilyn historia Hyvinkäällä

Thainyrkkeilyä alettiin harjoitella Janne Taljan johdolla Hyvinkään Shudokanissa vuosina 2003 – 2004. Oppia Janne sekä hänen treenikaverinsa Nuutti Ventoniemi hakivat Porvoon amatöörien maailmanmestarilta Mika Pietilältä. Vuonna 2004 Janne, Nuutti sekä Marko Suomi järjestivät lajin ensimmäisen virallisen peruskurssin Hyvinkäällä. Janne Talja oli perustamassa RNC Sport Clubia vuonna 2011 joten laji on ollut mukana RNC:n lajivalikoimassa alusta asti.

Thainyrkkeilyn lajilisenssi

Kaikilla thainyrkkeilyä harrastavilla pitää olla thainyrkkeilyliiton säännöksen mukaan lisenssi. Harrastajalisenssi kustantaa 5 euroa ja se on voimassa vuoden 2019 loppuun. Lisenssejä myydään myös vakuutuksen kanssa.

Lisenssit ja vakuutukset löytyvät kätevästi Suomisportin kautta (www.suomisport.fi). Halutessaan voi ladata myös Suomisport-applikaation mobiililaitteeseen.

Lisätietoja osoitteesta https://muaythai.fi/?page_id=21